2020 Kozan ve Feke’de Böyle Geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Kozan ve Feke 2020 yılını böyle atlattı.
Kozan ve Fekede onlarca yaralamalı ve ölümle sonuçlanan trafik kazaları meydana geldi.
2020 aslında Tüm dünya için felaket yılı olarak geçti.
2020 yılında Kozan ve Fekede yaşanan bazı olaylar

06.01.2020
Adananın Kozan ilçesinde bulunan  kamyoncular kamyonculuğu bitirme noktasına getirdiler eve ekmek götüremez olduk dediler. Kozan Kamyoncular Odası başkanı Ercan Yavuz,  Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, İyi Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Ak Parti ilçe başkanı Yusuf Bilgili ve kamyoncular bir araya geldi.

10.01.2020
Adana’nın kozan ilçesi Hulusi Kurdoğlu caddesi üzerinde meydana gelen trafik kazasında manevra yapmaya çalışan araca başka bir araç çarptı aracın şoförü kazada araçtan fırladı 2 yaralı.

14.01.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.
Adana KOM şube ekipleri ve Kozan ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda sabah 6:30 da adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

17 Oca 2020
Kozanda Tefecilik operasyonunda gözaltına alınan şüpheliler adliyeye çıkarıldı.
İlçemiz Kozan’da Adana İl emniyet müdürlüğü KOM polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonu ile göz altına 13 kişiden 12’si bugün sabah saatlerinde adliyeye getirilerek hakim karşısına çıkarıldı.
24.01.2020
Şiddetli Rüzgar Kozanda Okul Çatılarını Uçurdu Ağaçları Devirdi
Adana’nın Kozan ilçesinde dün gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan şiddetli rüzgar Kozan da bazı okulların çatılarını uçurdu.

29.01.2020
Feke Belediyesi Elazığ depremzedelerine bir TIR dolusu narenciye ile yaş sebze ve meyve gönderdi. Feke Belediyesinin hazırladığı portakal, mandalina, limon, soğan, patates, elma, domates, marul ve ıspanak yüklü TIR, Kozan Sebze Halinden dualarla uğurlandı.

06.02.2020
Adana ile simgeleşen “Çukurova pamuğu” coğrafi işaret alarak “Adana kebabı”ndan sonra tescillenen ikinci ürün oldu.
06.02.2020
Adana’nın Kozan ve Feke ilçelerini bağlayan karayolu Horzum Çulluuşağı arasında aşırı yağış nedeniyle meydana gelen toprak kayması nedeniyle trafiğe kapandı.

08.02.2020
Adana’nın Feke ilçesine bağlı Kayadibi mahallesinin yolu oluşan heyelan nedeniyle ilçeyle bağlantısı kesildi.
Yaklaşık 3 gündür etkisini gösteren yağış nedeniyle Kayadibi mahallesini merkeze bağlayan yolun yaklaşık 200 metrelik bölümü, heyelan nedeniyle çöktü. Köyün, merkezle araç bağlantısı kesildi.Yaklaşık 3 günden beri etkili olan yağmur  yağışı sonrası yolun 200 metrelik bölümü heyelan nedeniyle çökerken yol üzerinde bulunan elektrik direkleri devrilmesi sonucunda elektrik telleri ve köyün içme suyunun borularının bulunduğu kısım da zarar gördüğü için köyün elektrik ve suyu da kesildi.  Heyelanda can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.
geçtiğimiz yıl şubat ayında yine aynı yerde heyelan olmuştu. Ayrıca Uğurlubağ mahallesinde Osman Çelen’e ait yaylalık ev oluşan heyelan nedeniyle tamamen yıkılarak kullanılamaz hale geldi.

09.02.2020

Adana’nın Kozan ilçesinde hava sıcaklığı sıfırın altına düşmesi sonucunda şehir merkezinde bir çok yerde yol içerinden akan sular dondu yol buz pistine döndü. Dün gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına düşmesi sonucunda Saimbeyli caddesi, Şehit Murat Özkozanoğlu caddesi ve daha bir  çok noktada akan sular buz tuttu. Trafik ekipleri önlem alırken çevrede bulunan vatandaşlar tarafından buzun etkisini yitirmesi için tuz atıldı.

10.02.2020
Saadet Partisi Kozan İlçe Teşkilatının olağan 7. Kongresi yapıldı.
Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, SP Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz, merkez ve kırsal mahalle muhtarlar ve partililer ve delegelerin katılımıyla Belediye Kültür Salonunda Pazar günü gerçekleşti. Tek listeyle gidilen kongrede Muammer Özçelik yeniden SP Kozan İlçe Başkanı seçildi.

17.02.2020
Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi, Kardeş Okul Elazığ Palu Ortaokuluna 15 bin lira nakit ve giysi yardımı yaptı.

Elazığ’da yaşanan deprem felaketine duyarsız kalmayan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Kardeş Okul seçtikleri Elazığ’ın Palu İlçesi Palu Ortaokulu öğrencileri için yardım seferberliği başlattılar. Giyecek yardımının yanı sıra aralarında topladıkları yaklaşık 15 bin lirayı da Palu Ortaokulu Okul Aile Birliği hesabına yatırdılar.

24.02.2020
İYİ Parti Kozan İlçe Başkanlığı 2. olağan kongresi Kozan Belediye Sinema salonunda gerçekleşti.
Kongreye İYİ Parti Adana Milletvekilleri İsmail Koncuk, Metanet Çulhaoğlu, Ankara Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Oral, İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Kozan Belediye Başkan Vekili Kenan Avan, Belediye Başkan Yardımcıları Arif Dağlı, Ruhi Gül, Süleyman Şenoğul, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Volkan Bayrakçı, çevre ilçelerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, delegeler ve partililerin katılımıyla gerçekleşti. Kozan Belediye Sineması’nda düzenlenen kongrede mevcut başkan Veysel Sırkıntı yeniden İYİ Parti Kozan İlçe Başkanı seçildi.

29.02.2020
Tüm Türkiye’nin olduğu gibi bizlerinde yüreğini yakan Suriye İdlip’te ki hain saldırıda yaralanan Kozanlı asker sayısının 3 olduğu öğrenildi.

TSK’nın Suriye İdlip’te devam eden operasyonda askeri birliklerimize yapılan hain saldırıda Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada 33 askerimiz şehit olmuş, 32 askerimiz de yaralanmıştı.
İşte o İsimler Uzman Çavuş Zafer Ayhan, Uzman Çavuş Sefa Öztürk Hatay da tedavi altına alınırken  Uzman Çavuş Ali Temel Ankara GATA’da tedavi altına alındığı, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

02.03.2020
Adananın Kozan ilçesinde binlerce kişi vatan için, bayrak için, Mehmetçik için, birlik ve beraberlik için yürüdü.

Kozan Kaymakamlığı tarafından organize edilen bu gün saat 14.00’de Turgut Özal Bulvarı (Göç Yolu) boyunca yürünerek Hastane Kavşağında ki Türk Büyükleri Meydanında son bulan yürüyüşe başta Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, MHP İl 2. Başkanı ve İl Kadın Kolları Başkanı Alev Ataş, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili, MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Veysel Sırkıntı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Muammer Özçelik, Büyük Birlik Partisi ilçe başkanı Gürdal Topal, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, Kuvayi Milliye Derneği, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler, kadınlı, erkekli, yaşlı, genç, çocuk binlerce Kozanlı bayraklarını alarak katıldı.

Mehteran Takımı eşliğinde “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları ile yapılan yürüyüş  Türk Büyükleri Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan Kozan Müftüsü Celil dualarla son buldu. Yürüyüşe katılanlar olaysız bir şekilde dağıldılar.

18.03.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle çiçek açan meyve ağaçlarına kar yağdı.

Kozan ilçe merkezine 18 kilometre mesafedeki Horzum Yaylası’nda hava sıcaklığının 6 dereceye düşmesiyle birlikte iki gündür kar yağışı etkili oldu. Mart ayının ilk haftası çiçek açmaya başlayan erik, kızılcık kirazı ve menekşe ağaçları da kar altında kaldı. Yaylada bulunanlar ise koronavirüs gelişmelerinin ardından bu manzarada stres attıklarını belirtti. Yaylaya gelen Fatih Azgın, “Mart ayında uzun yıllardan sonra ilk defa böyle bir manzara gördüm. Adeta kartpostal gibi” dedi.

23.03.2020
Kozan Belediyesi Hayvan Barınağı’nda, yeni tip koronavirüs salgını yüzünden besleme çalışmalarının aksaması nedeniyle köpeklerin birbirine saldırdığı öne sürüldü. Sosyal medyada yayınlanan görüntüye vatandaşlar tepki gösterirken belediye yetkilileri, “Uyuz köpeklerin bulunduğu kısımda ölen bir köpeğe diğer köpekler saldırmış. Yemek vermemek gibi bir durum yok” açıklamasında bulundu.

İddiaya göre, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Kozan Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki besleme çalışmaları bir süredir aksadı. Açlıktan oldukça zayıf oldukları görülen koruma altındaki köpeklerin birbirini saldırdığı anlar, bir hayvansever tarafından cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı. Dün gece saatlerinden bu yana yüzlerce vatandaş tarafından paylaşılan görüntülere sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Hayvanseverler, barınakla yakından ilgilenen personelin 4 ay önce işten çıkartılması üzerine yeni alınan personelin hayvanlara gerekli ilgiyi göstermediğini öne sürdü. Kozan Belediyesi ise, “Uyuz köpeklerin bulunduğu kısımda ölen bir köpeğe diğer köpekler saldırmış. Yemek vermemek gibi bir durum yok” açıklamasında bulundu.

01.04.2020
Korona virüsü tedbirleri doğrultusunda Adana’nın Kozan ilçesinde Bankalar PTT şubeleri ve ATM önlerinde Korona virüsü ile ilgili önlemler, Emniyet Müdürlüğü personelleri  tarafından alındı.
Sosyal yardım paketinin birinci kısmı 2 milyon 111 bin haneye destek bugün verilmeye başlandı.  Kozan Bankalar, PTT’den bugün ihtiyaç sahipleri  doğum tarihinin son hanesi 0 ve 5 olanlar verilmeye başlandı.

Kozan da Bankalar ve  PTT önünde çok sayıda vatandaş Sosyal yardım paketinin bin TL’lik yardımından  faydalanmak için bankalar ve PTT şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşması beklenirken  Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri de vatandaşların sosyal mesafeyi korumaları için  sürekli anonslarla  uyardı.

02.04.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde Sancaklı Esnaf kefalet Kooperatifi Kozanda 3000 maske dağıttı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve insanların sokağa çıkmaması gerektiği şu günlerde sokakta veya işinde olan insanlara Kozan Sancaklı Esnaf Kefalet Kooperatifi tarafından ücretsiz maske dağıtıldı.
Adana’nın Kozan ilçesinde faaliyet gösteren Kozan Sancaklı Esnaf Kefalet Kooperatifi Korona Virüsü sebebiyle çarşıda bulunan vatandaşlara, işyeri çalışanlarına ve toplam 3000 maskeyi ücretsiz dağıttı.
Otogar esnafı ve yolculara maske takarak başlayan Kozan Sancaklı Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Yahya Ocak ve iş adamı Fatin Dağlı daha sonra sırasıyla Saimbeyli Caddesi üzerinden devam ederek özellikle bankaların yoğun olduğu Irmak caddesi üzerinde vatandaşlara ve çalışanlara 3000 adet maske dağıttı.

03.04.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi Korona virüsüne karşı bir süredir camilerde toplu halde ibadetler yapılmamaktadır. Bu sebeple Kozan ilçe müftülüğü Camiilerde görevli imam hatiplerden 20 din görevlisiyle Vefa Sosyal Destek Grubunda yer alarak, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların maaşlarını çekip teslim edip varsa diğer ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmaya başladılar. Kozan Diyanet sen Kozan temsilcisi Mustafa Akıllı tarafından yapılan yazılı açıklamada
“Tüm dünyayı etkisi altına alan ve küresel bir sorun haline gelen yeni tip koronavirüse karşı dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun bir mücadele verilmektedir.

03.04.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde yolu yapılmayan Muhtar Kendine ait Paletli JSB ile yolunu yapıyor.
Kozan ilçesinde yaklaşık 15 Bin nüfuslu özellikle portakalı ile ünlü Bucak mahallesinin bozuk olan ve dar olan yerleri Ferhatlı mahalle muhtarı Mustafa Akça Mahalli seçimlerin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen verilen sözler tutulmayınca kendine ait iş makinasına binen mahalle muhtarı kendi mahallesinin yolunu yapmaya başladı.

04.04.2020
Adananın Kozan ilçesine bağlı Şerifli Mahallesinde bulunan yolda çökme meydana geldi. Araçlar geçmekte zorlandı.

Adananın Kozan ilçesine bağlı Şerifli Mahallesi ile Feke Tapan köy gurup yolunun olduğu şerifli mahallesinde yolun yaklaşık 8 metrelik kısmında çökme meydana geldi. Doğu akdenizde etkili olan yağış Adananın Kozan ilçesinde de etkili oldu. İlçeyi Eskimantaş, Karabucak, Mahyalar, Şerifli, üzerinden Feke ilçesine bağlı Uğurlubağ, Tenkerli, Paşalı, Kaşaltı mahallelerine bağlayan yolun 8 metrelik kısmında çökme meydana geldi. Çökme halen devam ederken, Yol şerifli mahallesinden itibaren Tapan tarafına geçişlere kapandı.

04.04.2020
Tüm dünya da ve Türkiye’de etkili olan Korona virüsüne karşı tüm yurtta olduğu gibi Kozanda da dezenfektan çalışmalarına başlandı.

Adana’nın Kozan ilçesinde Genç iş adamı Murat Mercan tarafından sosyal medya üzerinden yapılan çağrıya çevre köylerde bulunan 50 çiftçi traktörleri ve basınçlı ilaçlama makinesi (Pulvarizatör) ile çağrıya kulak verdi. Kozan İsmet atlı Şehir stadyumu önünde toplanan çiftçilere Adana Büyükşehir belediyesi ve Kozan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde tüm caddeler mahalleler ve sokaklarda dezenfeksiyon çalışmalarına başladı.
Kozan ilçesinde genç işadamı Murat Mercan’ın çağrısına kulak veren 50 çiftçi, Kozan belediyesi ve Adana Büyükşehir belediyesine bağlı yaklaşık 50 işçinin katıldığı dezenfekte çalışmaları Kozan İsmet Atlı Stadyumu önünde toplanan çiftçiler Hasan Basri Demirci bulvarı üzerinden Turgut Özal bulvarı üzerinden Hastane kavşağı Türk büyükleri meydanından mahallelere dağılan çiftçiler, Tüm Kozan cadde ve sokaklarını dezenfektan ilacı ile ilaçladı. Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Arif Dağlı “Sevgili Murat Kardeşimizn çağrısına uyarak buraya gelen tümçiftçi kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Kozanlı esnaf Serdal Şahin “ böyle bir uygulamayı başlatan ve devam ettiren herkese sonsuz teşekkür ediyorum herkesten Allah razı olsun”dedi.

sosyal Medyadan çağrıdan bulunan Murat Mercan “ sosyal medyadan böyle bir duyuruda bulunduk, sağ olsun duyarlı çiftçi ağabeylerim kardeşlerim destek verdi hepsinden Allah razı olsun, inşallah bir an önce bu Korona virüsü denilen illetten kurtuluruz.”dedi.

05.04.2020
Adananın kozan ilçesinde korona virüsü tedbirleri doğrultusunda semt pazarlarına maskesiz girme yasağının ardından, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam öncülüğünde Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, Kozan ticaret Odası başkanı Mustafa Kandemir, Kozan Yaş Sebze ve meyveciler odası başkanı Süleyman Delibaş ve Kozan Sancaklı Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Yahya Ocak katılımıyla Karacaoğlan mahallesinde kurulan semt pazarına gelerek Pazar yerini gezdi ve Pazar esnafına ve maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtımı yaptı.
Kozan Ticaret odası başkanı Mustafa Kandemir “ Alınan tedbirlere ve kurallara uyarsak bu işin üstesinden geleceğiz.  Oda başkanlarımızın destekleriyle maske dağıtımına devam ediyoruz.  Maske dağıtımlarımız devam edecektir. Bizlere her zaman desteklerini esirgemeyen kaymakamımız sayın Şafak beye de teşekkür ediyoruz. her zaman yanındayız” Dedi.

05.04.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Kozan devlet hastanesi acil önüne triaj çadırı kuruldu.
Adana’nın Kozan ilçesinde Kozan Devlet Hastanesi acil girişi yanına çadır triaj alanı kuruldu. Bu birimin içi en kısa sürede doldurularak gelen tüm hastalara
81 ilde ve bir çok ilçede sağlık Bakanlığı tarafından hastane bahçelerine kurulan Triaj Çadırı Kozan Devlet Hastanesine de kuruldu. Korona Virüs şikâyeti ile başvuran hastaları, diğer sağlık problemleri olan hastalardan izole etmek ve virüsün yayılmasını önlemek için oluşturulan triaj çadırları bir çok hastanede olduğu gibi Kozan Devlet Hastanesi bahçesinede kurulmaya başlandı.

Dünya genelinde etkisini gösteren Corona Virüsün Türkiye’ye de görülmeye başlamasıyla birlikte tedbirler tüm hızıyla alınmaya devam ediyor. Bu sebeple Kozan Devlet Hastanesi bahçesine de Triaj Çadırı kuruldu.

09.04.2020
Kozanlı Hemşehrimiz  Ceyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Barış Kartal, Korona virüsü hastalığı dolayısıyla evlerinde olan vatandaşlara ücretsiz kitap dağıtmak için kampanya başlattı.
Yazarlık yapan ve kendisine ait ‘Zamanın Muhafızı’ isimli kitabı bulanan Ceyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Barış Kartal, Korona virüs dolayısıyla ‘Evde Kal’ uyarısında bulunduğu vatandaşlara, hem kitap okuma bilincini arttırmak, hem de evlerinde sosyal aktivitelerini arttırmak amacı ile elinde bulunan kitapları ücretsiz dağıtacağını, tüm yazarlardan bu kampanyaya destek olmalarını istedi.

10.04.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde apartman sakinleri polis haftası nedeniyle apartmanda oturan polis memurlarına sürpriz yaptı.

Tufanpaşa mahallesi Coşkun sokak üzerinde bulunan konak apartmanı sakinleri Apartmanın asansör kapısına apartmanda oturan polis memurlarının adını yazarak polis haftasını kutladılar. Konuşan Apartman sakinlerinden  Tapan YYDD dernek başkanı Gökmen Sarıtaş ”  Bugün Türk polis teşkilatının kuruluşunun 175. Yıl Dönümü, bu vesile ile apartmanımızda oturan değerli polis memuru arkadaşlarımızdan Musa, Yavuz, Hasan, ve Mahmut arkadaşlarımıza böyle bir incelik yapmak istedik, bu vesileyle Türk polis teşkilatının polis haftasını kutluyorum onlar iyi ki var canım Türkiyem” dedi.

10.04.2020
31 İlde Sokağa çıkma yasağı gelmesinden dolayı diğer İl ve İlçelerde olduğu gibi İlçemiz Kozanda da açık iş yeri ve ekmek fırınlarında yoğunluklar ve izdihamlar meydana geldi.

Bu akşam 22:00 saatleri sıralarında TV aracılığıyla yapılan açıklamalar sonucu 31 ilde sokağa çıkma yasağı gelmesinden dolayı haberi öğrenen vatandaşlarımız sokaklara çıkıp açık iş yeri ve ekmek fırınlarına akın etti. Çeşitli yoğunluklar ve izdihamlar meydana geldi.

17.04.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde Cebrail Uluer isimli vatandaş soba borusunun üzerine yuva yapan kumruyu görünce sobasını yakmadı.

Adana’nın Kozan ilçesi Tavşantepe Mahallesi 24 Kasım evlerinde oturan Cebrail Uluer isimli vatandaş evinin bacasında bulunan soba borusunun üzerinde kumrunun yuva yaptığını gördü. Bunun üzerine havanın soğuk geçmesine rağmen kumru ve yumurtaları zarar görmesin diye sobayı yakmadı.

18.04.2020
Adananın Kozan ilçesinde 2 gün sokağa çıkma yasağına rağmen, arazilerde çalışma izni verilen çiftçiler dur durak bilmeden çalışmalara devam ediyor.

Korona virüsü tedbirleri kapsamında geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta sonuda 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ancak bazı meslek grupları sokağa çıkma yasağından etkilenmedi. Kozanda bazı arazilerde portakal fidanlarına ilaç sıkan, yeni dikilen bahçeyi sulayan ve ekime hazırlanan arazilere gübre atıldı.

Çiftçilerden Selehattin Ulu “ Korona virüsüne rağmen üretim devam ediyor. İki gün sokağa çıkma yasağı var ama devletimiz çiftçilere çalışması için olanak sağladı. Ülkemizin kalkınması için üretmeye devam edeceğiz Korona virüs bizi durduramaz.” Dedi.

18.04.2020
Adana’nın Kozan İlçesinde Kalp krizi geçiren vatandaşı polis ekipleri hastaneye yetiştirdi.
Olay Tufanpaşa Mahallesi Göç yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Hüseyin Kaya evinin önünde kalp krizi geçirdi. Devriye halinde olan Kozan ilçe emniyet müdürlüğü trafik ekipleri Kaya’yı farkedip ekip otosuna alarak Kozan Devlet Hastanesine götürdü.

21.04.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde dün gece saatlerinde Cumhuriyet mahallesinde devasa yarasa görüntülendi.

Cumhuriyet mahallesi  stadyum civarından gelen ihbar üzerine gittiğimiz yerde devasa büyüklükte yarasa görüntüledik. 50 civarında tahmini 700 gram ağırlığında gördüğümüz devasa yarasalar korkunç görünümleri ile dikkat çekiyor. Akıllara 1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Wuhan’ da ortaya çıkan virüs salgını başlangıcının Yarasa Çorbası’ndan çıktığı geliyor

24.04.2020
Adananın Kozan ilçesinde Edeler diye bilinen vatandaşlar kavga etti, 1 kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre Türkeli mahallesi Gür sokak üzerinde bulunan Edeler (Abdallar) isimli aileler arasında henüz bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Çok sayıda şahsın karıştığı kavgada Tekin Göçer (28) isimli şahıs yaralandı. İhbar üzerine kozanda bulunan tüm polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis ekiplerinin araya girmesiyle ayrılan gruplar evlerine giderek bu kez de ağız dalaşına girdiler. Yaralanan şahıs polis ekipleri tarafından Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili çok sayıda şahıs göz altına alınırken, gözaltına alınan şahıslara sosyal mesafe kuralından cezai işlem yapıldı. Olay sonrası polis ekipleri edelere ait 8 tescilsiz sepetli motosiklet ve evrakları eksik olan 1 otomobil emniyet ekiplerince çekiciye yüklenerek yedi emin deposuna kaldırıldı.

04.05.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde kenar mahallelerde dar gelirli ailelerin genellikle borç yazdırdığı bakkalın borç defterini ismini vermek istemeyen bir hayır sever gelerek borçların bir kısmını kapattı.

Kozan merkez mahallelerinden bağlar mahallesinde bakkal işletmecisi Ömer Küçükakçalı “ismini açıklamamızı isteyen bir hayırsever bana gelerek durumu iyi olmayan ailelerin borçlarının bir miktarını ödeyebileceğini belirtti. Ben böyle şeyleri haberlerde görüyordum hayırsever iş adamına teşekkür ediyorum” dedi.
Ayrıca Tavşantepesi mahallesinde bulunan farklı bir bakkalda da aynı şekilde borç defterinde bazı vatandaşların borçlarının bir kısmının isimsiz kahraman tarafından ödendiği öğrenildi.

Mahalle sakinleri isimsiz kahramana teşekkür ederek Allah razı olsun Dedi.

04.05.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan sokak köpeğine 22:45 sularında Veteriner Hekim Volkan Yavuz aracıyla çarptı. Yaralı köpeği sivil polisler alarak veterinerin muayenehanesine götürdü. Veteriner hekim köpeği tedavi etti.

11.05.2020
Tüm dünya etkisi altına alan korona virüs tedbirleri kapsamında 23.03.2020 tarihinde temasın en çok olduğu yerlerden berberler ve kuaförler geçici süreyle kapanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde alınan kararla, Berber ve kuaförler bu gün sabah saatlerinde tekrardan faaliyete başladı.

Konuşan Abdullah Çetin “ Yaklaşık 2 aydır tıraş olamıyordum bu gün berberler açıldı ve ilk tıraşı ben oldum” dedi.
Berber Abdullah Bölükbaşı “ İşyerlerimiz yaklaşık kapanalı 50 gün oldu. Korona virüs nedeniyle devletimiz bir karar almıştı bu karar doğrultusunda bizde işyerimizi kapattık. Devlet yetkilileri aldığı kararla yeniden açtık. İftara kadar açığız. İnşallah şu sıkıntılı günler geçer bizde normal hayata döneriz. Tedbiri elden bırakmamak lazım herkese sağlıklı günler dileriz.” Dedi.

Kozan Kuaförler ve Berberler Odası başkanı Zahide Azgın “ 11 Mayıs Berberler ve kuaförler günü olarak kabul ettik. Bu gün itibarıyla üyelerimiz faaliyete başladı.” Dedi. Kuaför ve berberlerde alınması gereken kurallara değinen Zahide Azgın “3 Koltuğun olduğu berber ve kuaförlerde 2 koltukla, 2 koltuğun olduğu işyerlerinde 1 koltukla faaliyet devam etmek zorunda.” Dedi.
Kozan Medya olarak Berber ve Kuaförlerimize hayırlı işler diliyoruz.

16.05.2020
Adana Kayseri yolu Feke Saimbeyli arasında bulunan Arıkayası mevkiinde yola kayaların düşmesi sonucunda trafiğe tamamen kapandı.
Bu gün öğle saatlerinde Feke Saimbeyli yolu Arıkayası mevkiinde meydana gelen olayda yolun üstünde bulunan kayaların yola düşmesi sonucunda yol trafiğe tamamen kapandı.
haber verilmesi üzerine Feke Belediyesine ait iş makinaları gelerek yol açma çalışmalarına başladı.
Feke ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri güvenlik önlemlerini aldı.

22.05.2020
Adana’nın Kozan ilçesi Çamdere Mahallesi Okçulu mevkiinde Jandarmanın devriye attığı sırada, şüphe üzerine durdurdukları  46 YB 866 plakalı araç incelendiğinde araçta bulunan F. B. ,  M. B. , O. B. , R. B. ve A. B.  isimli şahısların  yapılan incelemede Kirpi avına geldikleri tespit edildi. Bunun üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Koruma altında olan hayvanları avlamak suçundan şahıslara 18.000 TL idari para cezası kesildi.

24.05.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde Dün akşam saatlerinde başlayan rüzgar gece saatlerinde etkisini arttırdı Şevkiye Mahallesi Sırkınttı Caddesi buğday pazarı civarında rüzgarın şiddetine dayanamayan ağaç kökünden koparak yola devrildi. Yol kenarından bulunan elektrik tellerinin üzerine devrildi  teller koparak hasar gördü ve yol trafiğe kapandı. Bir süre çevreye elektrik verilemedi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri, tedaş ekipleri sevk edildi,  polis ekipleri kapanan yolda güvenlik önlemleri  alırken tedaş ekipleride bölgeye giden elektiriği kestiler.  Şevkiye mahallesine bir süre enerji verilmedi belediye ekipleri ise devrilen ağacı yoldan kaldırarak yolu tekrar trafiğe açtılar. Elektriği kesilen şevkiye mahallesine  sabaha karşı yeniden enerji verildi öte yandan Adana yolu hal kavşağında bulunan trafoda patlama meydana geldi polis ekiplerinin güvenlik önlemleri  alması ile hasar gören trafoya tedaş ekipleri  müdahale etti.

Ayrıca Ferhatlı ve ılıca sınırı da  bulunan  Hazret Erdem ve Hasan Erdem ‘e ait buğday tarlasında  ise kuvvetli rüzgar nedeni ile elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu çıkan  yangında 12 dekar buğday yanarak kül oldu. Orman işletme müdürlüğü yangın söndürme ekibi ve itfaiye ekipleri ve köylülerin  erken müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürüldü.

29.05.2020
İlçemiz Kozan’da pandemi döneminde ki ilk Cuma namazı, 30 camii avlusu ve 2 park ve bir açık alanda kılındı.

Kozan ilçe Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü koordinesinde alınan kararlar doğrultusunda, Cuma namazına katılacak vatandaşlardan maske takmaları, kendi seccadelerini getirmeleri ve sosyal mesafe kurallarına uymaları istendi.

Maske ve seccade getirmeyen vatandaşlara maske ve tek kullanımlık seccade dağıtıldı.

Pazar yerindeki kılınan Cuma namazına 20 / 65 yaş arası yaklaşık 1.500 vatandaş katıldı. İlçe Müftüsü Celik Karaca’nın kıldırdığı namaz sonrasında cemaat sosyal mesafe kurallarına uyarak dağıldı.

10.06.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, otomobil içerisinde oturan araç sürücüsü çakmakla oynarken aracını yaktı.
edindiğimiz bilgilere göre Murat Koştur isimli vatandaş 01 EY 011 plakalı otomobilinde otururken çakmakla oynarken aracı alev alarak yandı.

30.06.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde cinnet geçiren Fatih Cengiz, evdeki pompalı tüfekle eşi Zahide, kızları Kader ve Hüsne Cengiz’i vurdu. Kader ve Hüsne Cengiz olay yerinde hayatını kaybederken, Cengiz aynı tüfekle evde başına sıkarak intihar etti.

06.07.2020
Adana’nın Feke ilçesinde Yamaç Paraşütü Festivalinin ilki gerçekleştirildi.

Feke Belediye Başkanlığı ve Fekeli yamaç paraşütü pilotu Mustafa Işık’ın organizasyonu, Adana Yamaç Paraşütü Spor Kulübü pilotlarının destekleri ve Adana ve çevre illerden gelen Yamaç Paraşütü pilotlarının da katılımı ile gerçekleştirilen Tapan kaklık dağı yamaç paraşütü Festivalinde unutulmaz anlar yaşandı.

Feke ilçesi Tapan bölgesi Akoluk mahallesinde yaklaşık 1500 rakımlı kaklık dağında gerçekleşen festivale Feke Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel 30 yamaç paraşüt pilotu ve vatandaşlar katıldı.

Cuma akşamı Feke ilçesi Hopka dağı Kaklık mevkisinde çadır kurup geceyi kaklık mevkiinde geçiren sporcular sabahın erken saatlerinde ara ara uçuş gerçekleştirirken Tapan semalarında görsel şölen sundu.

22.07.2020
Adananın Kozan ilçesi Güneri Mahallesinden Elazığ’ın  Maden ilçesi Yoncapınar Mahallesi Tecer mevkiinde arılarıyla giden  Mehmet Can ve Abdüsselam Can’a ait boş arazide bulunan yaklaşık 690 adet arı kovanı bilinmeyen nedenle çıkan yangında içinde bulunan yüzbinlerce arıyla birlikte yandı.

30.07.2020
Adananın Kozan ilçesinde özellikle yaz sıcaklarının bastırdığı şu günlerde Kozanın bir çok mahallesinde vatandaş isyan bayrağını çekmiş durumda,. Horzum yaylası civarında bulunan Çobancık Yaylasında da yaklaşık 40 ev günlük çeşme başında toplanıp su sırası bekliyorlar. Sıra sırasında yer yer tartışmalar yaşansa da daha sonra olay tatlıya bağlanıyor.

11.08.2020
Adananın Kozan ilçesinde Çukurovayı sulayan sulama kanalı patladıu. Çukurova da tarım arazileri sulayan sulama kanalı Kozan bulduklu mahallesinde patladı.

Osmaniyenin Kadirli ilçesine bağlı Aslantaş barajın dan gelip Kadirli, Kozan, Ceyhan ilçelerinde birçok arazinin sulamasi yapılan DSİ ye ait sulama kanalı Kozan ilçesi bulduklu mahallesinde patladı. Sulama kanalından akan sular kanal yanında bulunan drenaj kanalına giderek sumbas çayına aktı. Ekili alanlar zarar görmedi.

19.08.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde Kozan İlçe emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı İnsansız hava araçlarına bağlı ekipler 2 drone ile uygulamaya katıldı. Adananın Kozan ilçesinde ilk defa drone ile yapılan ve 1 saat süren uygulamada Kırmızı Işık, Emniyet Kemeri, Araç Kullanırken Telefon kullanan 65 araca 12 BİN 68 tl cezai işlem uygulandı.
bu uygulamanın sürekli olarak yapılacağı kaydedildi.

22.08.2020
MHP Kozan ilçe Başkanlığı’nın 13. olağan Kongresine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MYK üyesi Uğur Öztürk, eski milletvekili Ali Halaman, MHP il yönetimi, Feke Belediye başkanı Ahmet Sel, MHP Feke ilçe Başkanı Fikret Çilingir, MHP Saimbeyli ilçe başkanı Abdullah Esentürk, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, Oda başkanları sivil toplum örgütleri, muhtarlar, Belediye meclis üyeleri ve partililerin katılımı ile gerçekleştirildi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kongrede Nihat Atlı’nın tek aday olmasına rağmen katılım oldukça yoğun olması gözlerden kaçmadı.

23.08.2020
2020 yılında Kozanda onlarca orrman yangını meydana geldi.yangınların en büyüğü Kuyubeli mahallesinde başlayı Eski Mantaş köyüne kadar ormanlık alanda etkili oldu. Yangında
Yangında 6 köy boşaltıldı.

Bu gün12:30 saatlerinde Kuyubeli mahallesi İbolu mevkiinde iddiaya göre 5 ayrı noktada yangın çıktı. Yangına Orman işletme ekipleri anında müdahale etti. Rüzgarında hızıyla büyüyen yangına çok sayıda arazöz, orman işçisi, itfaiye ekipleri, 6 helikopter, 1 uçak müdahale etti. Yangında Kuyubeli, Çürüklü, Boztahta, Acaryayla, Karahamzalı, Karabucak boşaltıldı. Yangında yaklaşık 3000Hektar  Kızılçam ormanı alev alev yandı. Yangında yüzlerce ev, bahçede yandı. Yangını kontrol altına çalışmaları için, Adananın tüm ilçelerinden yangın söndürme ekipleri yangına müdahale ediyor.

24.08.2020

Adana’nın Kozan ilçesinde yaklaşık 3 gündür devam eden orman yangınında Özveri ile çalışan Orman işçilerinin yanında, Jandarma ekipleri Kızılay çalışanları, resmi kurum ve kuruluşlardan yüzlerce görevliler görevini yerine getirirken Kozanlı onlarca esnaf elinden ne geldiyse yaptı. Yangın bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan, Su, Ayran ve yemek Kozanlı esnaflardan bölgeye ulaştırılarak kızılay’a teslim edildi. Bölgede çalışan yangın işçileri ve tüm çalışanlara Kızılay, Halk Eğitim Merkezi ve orman işletmesine ait araçlara yüklenerek çalışanlara dağıtıldı. Kozanlı esnaflar bir kez daha gösterdi Kozan’ın tek vücut olduğunu Helal Olsun Kozanın gönlü zengin esnafları.

01.09.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde besicilik yapan Döndü Gültekin (42)’e ait, 30 koyun kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlenerek telef edildiği iddia edildi.

Olay ilçeye bağlı Güneri Mahallesi’nde 165 koyunla besicilik yapan Döndü Gültekin, dün evde yemek yedikten sonra ağıla gidince 30 koyununun telef olduğunu gördü. Can çekişen bazı koyunlarını da kesmek zorunda kalan Gültekin, durumu jandarmaya ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü’ne bildirdi. Yapılan incelemede, koyunların zehirlenerek telef olduğu ortaya çıktı.

07.09.2020
Hatay’ın Samandağ ilçesinde geçtiğimiz günlerde çıkan orman yangınında aslen Feke Tapandan olup Kozan da ikamet eden Abdullah Ataş (Horoz Abdullah) isimli  vatandaşın 580 kovan arısı yanarak telef oldu.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan yangın rüzgarında etkisiyle hızla büyüdü. Yangın yaşanan bölgede arıları bulunan Abdullah Ataş’a ait 595 kovan arıların bulunduğu bölgeye doğru ateşin ilerlediğini gören İlhan Ataş isimli vatandaş yükleyebildiği 15 kovan arıyı bölgeden uzaklaştırdı. Aracına yükleyemediği 580 kovan arı yanarak telef oldu. Kozan Medya olarak Abdullah Ataş isimli hemşehrimize geçmiş olsun diyoruz.

21.09.2020
Adananın Kozan ilçesinde meydana gelen olayda özel bir firmaya ait gıda deposunda çıkan yangında milyonlarca liralık hasar meydana geldi.
Olay ilçeye bağlı Mahmutlu mahallesi yücel sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre gece 4.00 saatlerinde depodan gelen patlama sesinin ardından dumanlar yükselmeye başladı. Haber verilmesi üzerine olay yerine büyükşehir belediyesine ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Elektrik firmasıda gelerek enerji hattını kesti.
Firma çalışanları depoya gelerek meraklı bakışlar arasında depolarının yangınını izledi.
800 Metrekarelik Depoda bulunan milyonlarca liralık ürün yanarak kül oldu.

30.09.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde 23 Ağustos tarihinde Kuyubeli Mahallesinde başlayıp yaklaşık 3 gün süren yangında yaklaşık 300 Hektar ormanlık alan ve çok sayıda ev ve yaylalık yanmıştı. Acaryayla mahallesinde bulunan Erol Ganici’ye ait berber dükkanı yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Kozan Kuaförler ve Berberler odası olarak tedarik ettikleri, Berber malzemelerini işyeri yanan Erol Ganici’ye teslim ettiler.

01.10.2020
İlçemiz Kozan’da bugün Tufanpaşa mahallesi üstün sokak üzerinde bulunan bir iş yerinde meydana gelen olayda iddiaya göre iş yerinde çalışan Tuğba Keleş(35) Erdoğan küpeli tarafından vurularak yaralandı, Erdoğan küpeli ardından kendine ateş etti.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralıya ilk tedavi 112 sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Kozan Devlet Hastanesine kaldırılan Tuğba Keleş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Erdoğan Küpeli kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

06.10.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde hayvancılık yapan Cumali Özdemir’in otlattığı küçükbaş sürüsüne 2 otomobil ile 1 TIR çarptı. 30 küçükbaşı bulunan Özdemir’in 23 küçükbaş hayvanı öldü.

Kaza, akşam saatlerinde Kozan-Adana yolu Mansurlu kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, küçükbaş hayvanlarını otlatmaya çıkan Cumali Özdemir, hava kararınca evine doğru yola çıktı. Özdemir’in, 30 küçükbaş hayvanını yolun karşısına geçirdiği sırada Ziya Çelik yönetimindeki 01 ACY 212 ve Ramazan Çalış idaresindeki 01 KE 995 plakalı otomobiller ile sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen bir TIR, sürünün arasına daldı. Kazada, 23 küçükbaş hayvan telef oldu.

27.10.2020
Adana’nın Kozan ilçesinde, bir eve baskın yapan polisler, pet şişelere doldurulmuş 259 litre sahte içki ele geçirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, O.Ö. isimli bir kişinin evinde sahte içki üretip, sattığı bilgisine ulaştı. Savcılıktan alınan izin ile şüphelinin evine baskın yapan ekipler, evde yapılan aramada 5’er litrelik 48 şişe ve yarım litrelik 38 şişe içerisine doldurulmuş toplam 259 litre sahte içki ele geçirdi. Sahte içkiye el koyan polis, O.Ö.’yü gözaltına alarak, Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

11.11.2020
23 Ağustosta başlayım yaklaşık 280 futbol sahası büyüklüğünde kızılçam ormanının yandığı Mantaş’ta 15 Bin fidanın dikimi yapıldı. Dikim etkinliğine Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkan yardımcılarından Süleyman Şenoğul, Arif Dağlı, Adem Saygıcak Kozan Orman İşletmesi Müdürü Şensu Küçükateş, Kozan ilçe Emniyet müdürü Ferdi Büyükatak ve Jandarma Komutanı üsteğmen Nuh Anacık sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve Akçalıuşağı Dede Akçalı okulu öğrencileri katıldı.

23.11.2020
Adananın Kozan ilçesinde uzun yıllardır hizmet veren ve Kozan’ımızın tek televizyonu Otağ TV genel yayın yönetmeni Levent Açıkgöz ekibiyle birlikte Başta Kozan, Ceyhan, Osmaniye, Feke ve Saimbeyli olmak üzere Çukurova’da Fransız işgaline baş kaldırıp Çukurova’nın kurtuluş ateşini yakan mekanı cennet Kaymakam Saimbey belgeselini hazırladı.

23.12.2020

Adananın Kozan ilçesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda kaldırımda yürüyen bir bayan bir miktar para düşürdü. Yoldan geçen başka bir bayanın fark etmesi üzerine parayı yerden toplayıp parayı kaybeden vatandaşın parayı aramaya gelebileceği düşüncesiyle hemen oradaki iş yerine teslim etti. Tufanpaşa mahallesi Üstün sokak üzerinde bulunan bir telefoncu önünde meydana gelen olayda kaldırımda yürüyen bir bayandan bir miktar para düştü. Kaldırımda yürüyen başka bir bayan tarafından para fark edip yerden toplayarak işyerine teslim etti. işyerinde 1 gün bekletilen parayı gelip giden olmayınca 155 polis ekiplerini arayarak durumu bildirdi. Polis ekipleri gelerek parayı tutanak karşılığında teslim aldı.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2020 Kozan ve Feke’de Böyle Geçti


Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Kozan Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!